Om mig & bloggen

Jag & Nico

Jag & Nico

Att vandra av kilona – det har blivit en verklighet för mig. Det här är en blogg som kommer att handla om vikt och viktnedgång. Det är min resa som ni kommer att kunna läsa om här, och hur jag har gått från att vara en soffpotatis av rang med osunda vanor till att idag vara en friskare och lättare människa. Min resa är långt ifrån över, det kommer att krävas många steg till i livet innan jag når min målvikt men det viktiga att veta är att det rör dig åt rätt håll, att jag aktivt arbetar för att bli kvitt det som gör mig illa.

Jag heter Nadja och har under många års tid haft stora problem med min vikt. Jag har gått upp och ner, lite hit och dit för att till slut landa i en alldeles för grav övervikt där jag i princip gav upp. Jag såg ingen chans till förbättring eller ljusning, helt enkelt för att det aldrig gick för mig, det fanns inget som fungerade. Det var då jag fick tipset om att köpa en hund, för det skulle ge mig tvånget att gå ut och gå. Mycket riktigt var det också det som till slut blev den avgörande faktorn för mig, för tack vare de två promenaderna om dagen så inleddes min, till en början ofrivilliga, viktnedgång. Det var promenaderna som var hemligheten och det vad min hund, Nico, som blev anledningen till att jag fortsatte på samma sätt.

Kilometer blev flera kilometrar och till slut kom jag upp i en snittdistans på strax över milen. Det är en distans som jag nöjer mig vid för dels ger den mig tillräckligt med träning, dels orkar jag inte mer och dels så orkar inte Nico längre. Dessa promenader under ett halvårs tid har gjort att jag tappat 15 kilo, och det är väldigt glädjande. Mitt mål är att gå ner 15 kilo till och jag vet att det inte räcker med enbart promenader för att få av det sista. Det behöver till mer och det är den resan som ni kommer att kunna ta del av här på bloggen!

Visst att mycket kommer att handla om mig och min viktnedgång, men jag kommer inte att låsa mig helt vid det ämnet. Jag kommer också att berätta om vardagliga saker, andra intressen och ibland så lär jag tipsa er om både det ena och det andra. Jag hoppas att ni får ut något av min resa, för ni ska bara veta hur mycket jag har kämpat för att nå dit jag är idag!