Letar inspiration i böckerna

Även den starkaste hamnar ibland i svackor, och så känns det just nu. När sommaren kommer ska man enligt praxis bli gladare, lättare och lyckligare – men jag får ofta prestationsångest i samband med det ljusa halvåret. Det är så mycket som ska hinnas med under semestern och man förväntas vara ute och röra på sig konstant ”bara för att det är fint väder”. Jag vill ibland bara dra ner persiennerna och ligga i ett mörkt och svalt rum och läsa en bok. Är jag en hemsk människa som känner så?

Satt och funderade på om det fanns något jag kunde göra som kanske skulle pigga upp mig lite, och då kom jag och tänka på ett gammalt inlägg jag läste, Utemöbler à http://www.blondinbella.se/2015/04/balkongmoblerna/. Här hade blondinbella satsat på att fixa till på sin balkong för att sitta ute och då tänkte jag att ”Ah, jag kanske skulle testa nått liknande”. Hon hade ju köpt sina möbler på Trademax så jag började med att kolla i deras utbud. De hade mycket snyggt! Har inte beställt något ännu utan vill kolla runt lite mer först, men jag tror att något sådant typ av projekt kanske kan lyfta upp mig lite. Ofta blir jag avslappnad av att få pyssla med saker.

Lite utmattningssymptom just nu
Även om jag inte vill erkänna det för mig själv så har jag en hel del symptom just nu som går att liknad vid sådana som ofta uppkommer i samband med utmattning. Jag tror att det är det sista året som kommer retroaktivt nu och gör sig påmint om att det har varit ganska så tufft, mentalt. Mycket har hänt, många omställningar, många projekt. Till slut så säger kroppen liksom ”Nej” och den gör det på det sätt som lämpar sig bäst för att få en att lyssna. För min del blir det oftast fysiska symptom eftersom jag trycker bort de psykiska och ”bortförklarar dom”. Är dålig på att lyssna på min kropp ibland tyvärr.

Men tar allting i ett lite lugnare tempo en stund nu bara så är jag övertygad om att det ger med sig. Jag håller mig i sängen med mina böcker en liten stund till bara. Månadens boktips kan jag förresten bjuda på (eftersom jag läser så vansinnigt mycket nu):

  • Konsten att höra hjärtslag
  • Mortal Instruments (triologin)
  • Femte vågen
  • Färjan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.